Mr.Titan-Top Discharge Stepless DC-Топлинска пумпа за базени со базен

Главни карактеристики:

  • Stepless DC INVERTER
  • Контролер за паметни допири
  • Бензин R32
  • Извртени титаниум разменувач на топлина
  • EEV технологија
  • Одмрзнување на одбранбениот циклус
  • Температура на воздухот
  • Греење до 40 ℃, Спа за греење по избор

детали за производот

Параметар на производот

основни сили

Беспрекорна технологија на DC инверторот
Со Stepless DC инверторот, брзината на компресорот може да се прилагоди на херци со херц, а брзината на вентилаторот може да се прилагоди наоколу. Интелигентно се прилагодува на различни побарувања за греење.

Моќно заштеда

Моќно греење

Моќна споредба - Г-н Титан топ празнење без напорна пумпа за топлинска пумпа за инверторски базен

Опремена со робусна конфигурација, г-дин Титан горниот празнен пневматик пумпа за топлинска пумпа за инверторски базен има моќни перформанси за загревање за брзо загревање.

Двојно заштеда

Споредба на двојно заштеда - Г-дин Титан топлински пумпа без напојување DC-инвертер базен

COP на г-дин Титан е до 15 *, што е двојно од ХЕ за вклучување / исклучување. За одржување на температурата во базенот, тој главно работи со средна и мала брзина што доведува до двојно заштеда на енергија.

* Состојба: Воздух 27 ° C / Вода 27 ° C / Влажна 80%

Паметна тишина

Просечното ниво на звук на г-дин Титан е исто толку ниско, колку што е 41dB (A) на оддалеченост од 1 m, обезбедувајќи удобно опкружување за базен, благодарение на извонредната технологија Stepless DC Inverter Technology.

Паметна тишина - г-дин Титан горниот празнец беспрекорен пумпа за топлинска пумпа на инверторот за базен

Едноставна инсталација

Инверторот HP г. Титан е дизајниран за едноставна инсталација. Неговиот компактен дизајн и вертикалното празнење бара помалку простор во подот, што е погодно за време на процесот на инсталација.

top discharge design - Mr. Titan top discharge stepless DC inverter pool heat pump

Контролер за паметни допири

Паметниот контролер на допир на топлинската пумпа за топлинска пумпа на инверторот за отпуштање на г-дин Титан, нуди опции за користење и паметна контрола за корисниците.

Контролер за паметни допири - Г-дин Титан горниот празнечки пумпа без напорна пумпа за топлинска пумпа за инверторски базен

главни карактеристики

Бензин R32
Еколошки
40% поголема ефикасност
Извртени титаниум разменувач на топлина
40% поголема ефикасност
EEV технологија
Зголемете ја полициската полиција до 20%
Одмрзнување на одбранбениот циклус
Брзо и ефикасно одмрзнување со четиристепен вентил
Температура на воздухот
Работејќи до -10 ° C
Бањата е опционално греење
Топлина до 40 ° C
Параметри на г-дин Титан Топ празнење Stepless DC Информаторска пумпа за топлина на базен
модел MT130 MT160 MT210 MT260
СОСТОЈБА НА ПЕРФОРМАНСИИ: Воздух 27 ° C / Вода 27 ° C / Влажна. 80%
Капацитет на греење (kW) 13,5 16.5 21,0 26.0
Капацитет на греење (kW) во тишина режим 11.3 13.3 17.5 22.5
Опсег на полиња 15 ~ 6,9 15.2~7.0 15,6 ~ 7 15,0 ~ 6,9
Просечна полица со брзина од 50% 10,6 10,5 11,0 11,0
СОСТОЈБА НА ПЕРФОРМАНСА: Воздух 15 ° C / Вода 26 ° C / Влажна. 70%
Капацитет на греење (kW) 10,0 11,7 15,1 18.0
Капацитет на греење (kW) во тишина режим 8.6 10,1 12.9 16.2
Опсег на полиња 7,1 ~ 5.0 7.2 ~ 5.1 7,25.0 6,5 ~ 4,5
Просечна полица со брзина од 50% 6.7 6.8 6.7 6.0
ТЕХНИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ
Советуван волумен на базенот (м3 ) * 35 ~ 65 40 ~ 70 50 ~ 90 60 ~ 120
Работна температура на воздухот ( ) -10 ~ 43
обвивка Облога од легура на алуминиум
Разменувач на топлина Извртени Титаниум разменувач на топлина
Напојување 230V 1Ph
Номинална влезна моќност (kW) 0,42 ~ 2,00 0,48 ~ 2,29 0,623.02 0,80 4,0
Влезна моќност со брзина од 50% (kW) 0.75 0.86 1.13 1.5
Номинална струја за влез (A) 1,83 ~ 8,70 2,08 ~ 9,95 2,6913.13 3,5 ~ 17,4
Ниво на звук на 1м dB (A) 41,0 ~ 52,0 41,2 ~ 54,9 42,8 ~ 54,7 41,5 ~ 55,2
Ниво на звучен 50% на 1 милион dB (A) 45.8 46.5 45.9 46
Звук ниво на 10 милиони dB (A) 21,0 ~ 32,0 21,2 ~ 34.9 32,8 ~ 34,7 31,5 ~ 35,2
Советуван проток на вода (м³ / ч) 4 ~ 6 5 ~ 7 8 ~ 10 10 ~ 12
Поврзување на водата (мм) 50
забелешки:
* Податоците погоре е само за референца. За конкретни податоци, Ве молиме да се однесува на плочата со името на уредот.
* Препорачува волумен базен се однесува на приватен базен со изотермичен покритие, од април до септември.

 

Прашање Сега
  • * CAPTCHA: Ве молиме изберете авион