FAQ

PYETJET MË TË SHPESHTA

Why buy inverter?

1. On/Off is defined as “all or nothing (AON type)”, to ensure it can function properly, its power must meet the condition for thermal balance:
W1 >= Q1 (water heating) + Q2 (lose from water to air)

When the pool is at the right temperature, Q1 is no longer necessary, so the power needed is
W2 = Q2 (lose from water to air)
Q1 is no longer needed, but AON type can’t change its power, so it keeps function as W1 and Q1 is a waste. As consequence, a waste of energy will cost more on electricity bill and the temperature is not stable, in fact the temperature will varied in an interval.

2. Inverter can adjust the speed rate to use a minimum power required to maintain the temperature. It can change from W1 to W2 intelligently to avoid the unnecessary energy used. That is why the inverter is an energy saving technology, to avoid the energy waste. And also the temperature is more stable.

3. AON type has a power rate constant. It didn’t consider the change of environment. Therefore, AON usually is not a full season heat pump, the performance will be very different. It could be too hot in summer or not enough in autumn. Inveter can avoid this problem by changer the power rate.

Why buy Aquark's Inverter?

1. Aquark has a R&D team with 20 years experience of heat pump. We self developed a stepless inverter technology, which is more advance than normal inverter. For example, step Inverter can adjust the speed 20% by 20%, or 25% by 25%. Aquark’s stepless inverter can adjust Hz by Hz to the best condition for using.

faq13

2. Aquark has a very strict quality control. Start form raw material and components testing, to the production chain, all the step is strictly follow the process. Our failure rate is lower than 0.5% which is an outstanding number among the manufacture.

3. Aquark’s product has many differences. Those differences make us being unique in the market and bring more attention. Innovation is in every product of Aquark. It’s also one of the key of Aquark to being competitive.

Why buy Mr. Silence?

Mr. Silence is redefining the heat pump. It is totally a revolution of heat pump’s technology:

1. Mr. Silence is the first back-discharge heat pump ever. This design is patented, it also represent the strong R&D ability of Aquark.

2. This design can help to decrease the noise. In fact, Mr. Silence is the most silent heat pump in the market. A low noise while functioning will bring a comfortable enjoyment to the user. Mr. Silence’s noise level is 12 dB lower than On/Off heat pump, only 43 dB at 1m distance.

3. Outstanding performance: COP up to 16 certificated by TUV, thanks for the stepless inverter technology. More than 90% of energy used is free from air. This makes it environment friendly.

4. Garden friendly: this remarkable design will hide the fan, eliminate the disturbing wind, and require less space for installation.

Where should I position the Heat Pump?

Një pompë ngrohje është pozicionuar sa më afër me sistemin e filtrimit pishinë. Ajo është projektuar për t'u përdorur nga dyert dhe nuk kërkojnë ndonjë mbulesë kundër elementeve. Në fakt, në qoftë se një pompë ngrohje është i mbuluar gjatë operacionit nuk do të kryejë në mënyrë optimale.

Is there any maintenance required for my heat pump?

Nuk ka asnjë vëmendje kërkohet nga një pompë ngrohje si me kondicioner. Thjesht hiqni çdo gjethe, bar, letër, etj të cilat herë pas here mbledh nga ajri. Pishinë kimi duhet gjithmonë të mbetet i balancuar. Aparat avullimi grills janë të veshura për të parandaluar korrozioni. Megjithatë nëse jetoni afër një mjedis ujë i kripur ju mund të dëshironi të gete poshtë spirale jashtë aparat avullimi për të ndihmuar në parandalimin e ndërtuar e kripë dhe ndryshk.

Can the heat pump heat my pool overnight?

Po. Megjithatë të gjitha varet nga madhësia e pishinë dhe koha e vitit. pompat e ngrohjes janë bërë për të ruajtur temperaturën pishinë në baza ditore. Nëse pompë ngrohje është e mesme duhet të madhësisë pishinë, pasi temperatura e dëshiruar është arritur kjo automatikisht do të mbajë atë temperaturë gjatë gjithë muajit.

What are kW and BTU?

Energjia elektrike është shitur nga një njësi të quajtur kilovat orë. Një kilovat-orë është e barabartë me 3412 BTU. BTU qëndron për Njësinë termike britanike. Kjo është një njësi e masës se disa prodhues pompë ngrohje përdorin në specifikimet e tyre.

What does COP mean?

COP qëndron për Koeficienti i performancës dmth. Raporti i prodhimit të energjisë të dhëna të energjisë. Kjo varet nga temperatura e ajrit të ambientit dhe temperaturës së ujit të pishinë. Ajo ju tregon vlerësimin e energjisë efikasitetin e pompë ngrohje.

Why should I use a solar blanket or pool cover?

Si me të gjitha sistemet e ngrohjes pishinë ju këshillojmë të përdorni një pishinë të mbuluar kur pishinë nuk është në përdorim. Kjo do të mbajë avullimit (humbjen e madhe e nxehtësisë) për një minimum dhe kështu të zvogëluar shpenzimet e përgjithshme për ngrohje pishinë dhe frustrimet padëshiruar. Një mbuluar pishinë mund të prerë humbje totale e nxehtësisë me 50% në 95%.

How long do pool heat pumps last?

pompat e ngrohjes Aquark janë miratuar komponentë të cilësisë së lartë, edhe pa një grimë e mirëmbajtjes, një pompë ngrohje pishinë lehtë zgjat 10 deri në 20 vjet. Por, me mirëmbajtje të mirë, pompë jonë pishinë ngrohje mund të vërtetë të zgjasë një jetës.

Why is R32 Required?

Shtyllat kryesore të F-gazit Rregullat e reja të BE-së janë për të reduktuar emetimet dhe për të lëvizur në drejtim të zgjidhjeve të ulëta PNG. Kjo përfshin një fazë poshtë në konsumin e HFC dhe një reduktim prej 37% deri në vitin 2020 dhe 79% deri në vitin 2030. Në vitin 2025 sisteme Single Split A / C me pak se ngarkuar 3kg ftohës duhet të përmbajë një ftohje me një PNG.

How efficient is R32?

R32 ka presion të ngjashme pune në R410A rreth 12-26 Bar (174-377 psi), megjithatë R32 ka aftësi më të mirë për të shkëmbyer të ngrohjes-ngarkesës se R410A dhe jep kapacitet më të lartë se R410A bërë sistemet më efikase.

How much R32 is used?

R32 ka një PNG më të ulët se R410 dhe përdor ngarkuar 30% më pak lëndë freskuese për të prodhuar një kapacitet të barabartë ngarkesës. Si rezultat emetimi i përgjithshëm CO2 mund të reduktohet me rreth 77%.

What are the risks with R32?

Në përgjithësi më të ulët GWP më i lartë niveli i ndezshmëri, R32 nuk është e ndryshme. R32 është dhënë A2L klasifikimin dhe është klasifikuar kategori A2 ndezshme. Klasifikimi të Direktivës 67/548 / EEC & 1999/45 / KE: F +; R12 Extremely djegshëm. Në përputhje me rrethanat përjetuar vetëm dhe personat e udhëzuar si duhet duhet të merret gazrat nën presion.

Duan të punojnë me ne?