FAQ

PYETJET MË TË SHPESHTA

1. Aty ku duhet të pozicionojë pompë ngrohje?

Një pompë ngrohje është pozicionuar sa më afër me sistemin e filtrimit pishinë. Ajo është projektuar për t'u përdorur nga dyert dhe nuk kërkojnë ndonjë mbulesë kundër elementeve. Në fakt, në qoftë se një pompë ngrohje është i mbuluar gjatë operacionit nuk do të kryejë në mënyrë optimale.

2.Is ka ndonjë mirëmbajtjen e nevojshme për pompë ngrohje tim?

Nuk ka asnjë vëmendje kërkohet nga një pompë ngrohje si me kondicioner. Thjesht hiqni çdo gjethe, bar, letër, etj të cilat herë pas here mbledh nga ajri. Pishinë kimi duhet gjithmonë të mbetet i balancuar. Aparat avullimi grills janë të veshura për të parandaluar korrozioni. Megjithatë nëse jetoni afër një mjedis ujë i kripur ju mund të dëshironi të gete poshtë spirale jashtë aparat avullimi për të ndihmuar në parandalimin e ndërtuar e kripë dhe ndryshk.

3.Can pompë ngrohje të ngrohur pishinë tim gjatë natës?

Po. Megjithatë të gjitha varet nga madhësia e pishinë dhe koha e vitit. pompat e ngrohjes janë bërë për të ruajtur temperaturën pishinë në baza ditore. Nëse pompë ngrohje është e mesme duhet të madhësisë pishinë, pasi temperatura e dëshiruar është arritur kjo automatikisht do të mbajë atë temperaturë gjatë gjithë muajit.

4.What janë kW dhe BTU?

Energjia elektrike është shitur nga një njësi të quajtur kilovat orë. Një kilovat-orë është e barabartë me 3412 BTU. BTU qëndron për Njësinë termike britanike. Kjo është një njësi e masës se disa prodhues pompë ngrohje përdorin në specifikimet e tyre.

5.What do të thotë COP?

COP qëndron për Koeficienti i performancës dmth. Raporti i prodhimit të energjisë të dhëna të energjisë. Kjo varet nga temperatura e ajrit të ambientit dhe temperaturës së ujit të pishinë. Ajo ju tregon vlerësimin e energjisë efikasitetin e pompë ngrohje.

6.Why duhet të përdor një batanije ose pishinë diellore mbuluar?

Si me të gjitha sistemet e ngrohjes pishinë ju këshillojmë të përdorni një pishinë të mbuluar kur pishinë nuk është në përdorim. Kjo do të mbajë avullimit (humbjen e madhe e nxehtësisë) për një minimum dhe kështu të zvogëluar shpenzimet e përgjithshme për ngrohje pishinë dhe frustrimet padëshiruar. Një mbuluar pishinë mund të prerë humbje totale e nxehtësisë me 50% në 95%.

7. Sa kohë pompat pishinë e ngrohjes të zgjasë?

pompat e ngrohjes Aquark janë miratuar komponentë të cilësisë së lartë, edhe pa një grimë e mirëmbajtjes, një pompë ngrohje pishinë lehtë zgjat 10 deri në 20 vjet. Por, me mirëmbajtje të mirë, pompë jonë pishinë ngrohje mund të vërtetë të zgjasë një jetës.

8.Why është R32 kërkuar?

Shtyllat kryesore të F-gazit Rregullat e reja të BE-së janë për të reduktuar emetimet dhe për të lëvizur në drejtim të zgjidhjeve të ulëta PNG. Kjo përfshin një fazë poshtë në konsumin e HFC dhe një reduktim prej 37% deri në vitin 2020 dhe 79% deri në vitin 2030. Në vitin 2025 sisteme Single Split A / C me pak se ngarkuar 3kg ftohës duhet të përmbajë një ftohje me një PNG.

9.How efikase është R32?

R32 ka presion të ngjashme pune në R410A rreth 12-26 Bar (174-377 psi), megjithatë R32 ka aftësi më të mirë për të shkëmbyer të ngrohjes-ngarkesës se R410A dhe jep kapacitet më të lartë se R410A bërë sistemet më efikase.

10.How shumë R32 është përdorur?

R32 ka një PNG më të ulët se R410 dhe përdor ngarkuar 30% më pak lëndë freskuese për të prodhuar një kapacitet të barabartë ngarkesës. Si rezultat emetimi i përgjithshëm CO2 mund të reduktohet me rreth 77%.

11.What janë rreziqet me R32?

Në përgjithësi më të ulët GWP më i lartë niveli i ndezshmëri, R32 nuk është e ndryshme. R32 është dhënë A2L klasifikimin dhe është klasifikuar kategori A2 ndezshme. Klasifikimi të Direktivës 67/548 / EEC & 1999/45 / KE: F +; R12 Extremely djegshëm. Në përputhje me rrethanat përjetuar vetëm dhe personat e udhëzuar si duhet duhet të merret gazrat nën presion.

Duan të punojnë me ne?